kempingfőző begyújtás

Hogyan használd a Kelly Kettle kempingfőzőt?

A Kelly Kettle® kempingfőző használatához bármilyen, a környezetben található éghető tüzelőanyagot felhasználhatsz. (Pl. száraz levél, száraz fű, ágak, tobozok, papír, stb.) Kezdetnek helyezd el a kempingfőzőt egy stabil felületre! A könnyen gyulladó anyagokat távolítsd el a közvetlen közeledből (falevelek, papír, műszálas felszerelés, stb.).numbered_instructions_image_260_x_572_

 1. Távolítsd el a víztér záródugóját és töltsd fel a vízteret tiszta vízzel! Figyeld a betöltő nyílást, addig töltsd, ameddig a víz láthatóvá nem válik. A záródugót ne helyezd vissza!
 2. Tedd be az éghető tüzelőanyagot a tűztérbe! Használhatsz papírt, száraz ágacskákat, szalmát, száraz füvet, levelet, tobozokat vagy akár pamut textilt is.
 3. Helyezd rá a kannát a tűztérre, és a tűztér levegőző nyílásán keresztül gyújtsd meg a tüzet! Amennyiben szükséges, a levegőző nyílást a szél irányába állítva növelheted a „kémény hatást”, ezzel a tűz intenzitását.
 4. A kémény nyílás tetején adhatsz hozzá további tüzelőanyagot, amennyiben szükséges.
 5. Amikor a víz felforrt (általában 3-5 perc) a fogantyú használatával vedd le a kannát a tűztérről. A fogantyút 90 fokos szögben tartva emeld le a kannát, ellenkező esetben a kémény nyíláson át távozó égéstermékek megégethetik a kezed. A kannából a folyadékot a záródugó láncának segítségével tudod kiönteni. Az egyik kezeddel fogd meg a fogantyút, majd a láncnál fogva döntsd meg a kannát.

Ha szükséged van további forró vízre, egyszerűen töltsd újra a kannát és helyezd vissza a tűztérre.

Amennyiben a víz forralása közben főzni is szeretnél, helyezd az edény alátétet a kémény nyílásba, és helyezd rá a lábost! Amennyiben a víztérben lévő víz felforrt, helyezd a tűztérre a grillrácsot vagy a Hobo tűzhelyet, és azon folytasd a főzést. Soha ne tedd a kannát szárazon vagy részlegesen megtöltve a tűzre!

A Kelly Kettle® kempingfőző a zárt égéstér miatt esőben és erős szélben is kiválóan használható.

Opcionális Kelly Kettle tartozékok

 • Hobo tűzhely (tűztérre helyezve tűzhelyként használható).
 • Grillrács (tűztérre helyezve húst vagy kolbászt süthetsz rajta).
 • Edény alátét (kémény nyílásba helyezve edény helyezhető rá).
 • Kis (350 ml) és nagy (500 ml) kemping bögre, belső oldalán mérő skálával.
 • Rozsdamentes tányér (2 db).
 • Edényfogó.
 • Kelly Kettle® hordozó táska.

Hogyan csomagold el egyszerűen Kelly Kettle® Ultimate Kit-eket?

Kelly Kettle Scout - hogyan kell becsomagolni?
Kelly Kettle Scout – hogyan kell becsomagolni?

A The Kelly Kettle® Co. a tervezés során nagy figyelmet szentelt annak, hogy minden tartozékot a lehető legkisebb helyen tárolhasd, illetve vihesd magaddal. Minden kiegészítő úgy lett tervezve, hogy egymásba illeszkedjen.

 1. Helyezzd a Hobo tűzhelyet a tűztérbe. Csak Scout és Base Camp modelleknél lehetséges!
 2. A két kempingbögrét csúsztasd egymásba.
 3. A kemping bögréket tedd a főző edénybe.
 4. Zárd le az edényt a fedő/serpenyővel.
 5. Csúsztasd a főző edényt a tűztérbe (amelyben benne van már a Hobo tűzhely).
 6. A tűzteret a képen látható módon helyezd be a kanna aljába.
 7. Az egész kemping főzőt helyezd a tányérokra.
 8. Az egész felszerelést helyezd el a táskában.
 9. A grillrácsot, edény fogót és az edény alátétet helyezd el külön a táskában.

Tipp: az edényfogó és az edényalátét elfér a kémény nyílásban is. Ha ide szeretnéd tenni, akkor a 6. lépés előtt alulról helyed be a kanna kémény nyílásába. Vedd figyelembe, hogy hátizsákos szállítás közben ide helyezve zörögni fog!

Kelly Kettle kempingfőző tisztítása

A Kelly Kettle® kempingfőző nem igényel – a normál higiéniai tisztításon kívül – különösebb karbantartást. Az edényeket és tartozékokat mosogatószerrel tisztítsd meg. Mosogatógépben egyik alkotó elem sem tisztítható!

Az esetlegesen a tűztérben és a kéményben lerakódó maradványokat tiszta, vizes szivaccsal távolítsd el. Amennyiben szükségesnek érzed, a vízzel el nem távolítható maradványokat grillsütő tisztítására kifejlesztett tisztító szerrel távolítsd el. Ne használj más vegyi anyagot a tisztításhoz, mert korróziót okozhat!

A vízteret használat után szárítsd meg minden esetben. A záródugót ne helyezd vissza tárolás közben!

A vízteret nem szükséges külön tisztítani. Amennyiben ennek mégis szükségét érzed valamilyen okból, dobj a víztérbe egy mosogató gépben használatos tablettát és forralj vizet a kannával.

Ezután öntsd ki a tisztító szeres vizet és alaposan öblítsd át tiszta vízzel a vízteret.

X