Hogyan készíthetünk vízalatti felvételeket az OverBoard telefontokokkal?

Sokak fantáziáját megragadta a lehetőség, hogy vízalatti képeket vagy videókat lehet készíteni az OverBoard vízálló telefon és tablet tokjaival. A művelet igényel némi magyarázatot, mert mobiltelefonok és tabletek kijelzői technikai sajátosságaik folytán víz alatt “elveszítik érintésre való érzékenységüket”.

Ennek jól körülírható technikai okai vannak, melynek taglalásába nem megyünk most bele. Téged úgyis a megoldás érdekel!

Így készíts vízalatti felvételeket:

 1. Helyezd az OverBoard vízálló tokba a telefont vagy tabletet
 2. Zárd le az OverBoard speciális zárját előírás szerint (6 méterig tökéletes vízzárást biztosít, nem kell aggódnod a telód miatt!)
 3. Állítsd a telefont vagy tabletet kamera módba (indítsd el az alkalmazást), az érintőkijelző tökéletesen működik a víz felett a tokba rakott készüléken is
 4. Merülj le nyugodtan a víz alá
 5. Exponáláshoz, vagy a felvétel indításához használd a telefon vagy tablet hangerő gombjait.

Ez az általunk ismert készülékekkel működik, szerintünk minden Android, Windows és IOS készüléken ezt a módszert használva remek vízalatti képeket készíthetsz!

Használd ki nyugodtan az OverBoard vízálló tokok képességeit a vízalatti fényképezéshez is! A víztiszta ablak nem fogja torzítani a kamera képét. Ha nem sikerült a trópusi tengereken búvárkodnod, akkor se keseredj el! Egy uszodában vagy strandon is lehet poénos felvételeket készíteni, melyet akár azonnal meg is oszthatsz a barátaiddal!

És még egy gyakori kérdés, ha már az OverBoard vízálló tokoknál tartunk

Miért drágább az OverBoard telefon és tablet tok, mint távolkeleti hasonló cuccok?

Röviden: ha egyszer kezedbe fogod mindkettőt egyszerre, akkor magad is hamar rájössz!

Kicsit bővebben arról, hogy mit gondolj végig:

 • Az OverBoard egy angol cég, mely garanciát vállal a termékei vízállóságára, nem egy távolkeleti internetes áruház. Vonatkozik rá minden EU termékszavatossági jogszabály (lesz hol reklamálni probléma esetén)
 • Kiváló anyagokból készül, nem újrahasznosított ki tudja milyen műanyagból
 • Speciális, vízhatlanul záródó zárja van, mely valóban 6 méterig vízálló
 • A tokba rakott tablet és telefon érintő kijelzője a tokon keresztül is használható (ugye minek a por és vízvédelem, ha a homokos tengerparton folyton nyitogatni a kell a tokot, akkor nem sokat ér)
 • Tartós, nem esik atomjaira a víztől és az UV sugárzástól 2-3 hónap alatt. (Mi a sajátunkat 2014-óta folyamatosan használjuk.)
 • Gondold meg, hogy érdemes-e 2-3 ezer forintot spórolni az adott esetben 200-250 ezer forintos telefonod vagy tableted védelmén! Ha az olcsó tok beázik, reménytelen, hogy bárkinél reklamálhass

Küldj nekünk képeket, melyet a víz alatt lőttél az OverBoard vízálló tok segítségével. A legjobb képeket kitesszük a Facebook oldalunkra!

Címkézett bejegyzések:
X