Hogyan működik a Kelly Kettle kempingfőző?

A Kelly Kettle® kempingfőző használata igazán környezetbarát. Nincs szükség arra, hogy gázpalackot, spirituszt, vagy benzint cipelj magaddal az utazásaid vagy kalandozásaid során. A tűzterében bármilyen természetes éghető anyaggal tüzet rakhatsz, amit csak találsz a természetben.

A kempingfőző működése

kellykettle-mukodese-figyelmeztetessel-calibri-melypirosA működési elve igen egyszerű, így nem tud elromlani, sehol nem hagy cserben.

Az eredeti ötlet a dupla falú acél vagy alumínium kanna használatából ered. A tűztérben elégetett tüzelőanyag hője a kanna belső falának kialakítása és a tűztér levegő nyílása között kialakuló „kémény effektus” jóvoltából felfelé igyekszik. Miközben az égéstermékek távoznak a kémény nyílásán, a víztér belső palástjával érintkezve leadják a hőenergia egy részét. Így a víztérben lévő víz pillanatok alatt felforr. Ez általában 3-5 perc alatt bekövetkezik. A forró víz segítségével elkészíthetsz teát, kávét vagy instant élelmiszerhez adva meleg ételt.

Az opcionális grillrács, Hobo tűzhely vagy az edény alátét használatával lábast, illetve serpenyőt helyezhetsz a tűztérre, így bármilyen ételt elkészíthet.

A természetes vízforrásokból vett vízzel akár ivóvizet is készíthetsz magadnak szükség esetén. A megfelelő időtartamú forralás következtében a baktériumok és más kórokozók jelentős része elpusztul. Ügyelj arra, hogy a kémiai szennyeződéseket nem lehet forralással eltávolítani!

A Kelly Kettle kempingfőző előnyei

  • esőben és erős szélben is működik,
  • gyorsan felforralja a vizet,
  • a tüzelőanyagot beszerezheted a környezetedből, nem kell cipelni,
  • könnyű, kompakt kialakítású,
  • minden kiegészítő elcsomagolható,
  • környezetbarát, szén-dioxid semleges,
  • elcsomagolható egyetlen táskában (tartozék).
Címkézett bejegyzések:
X