Honnan lesz egészséges ivóvíz a nyaralás alatt?

Abban a szerencsés helyzetben vagy, hogy külföldre utazol a nyaralás alatt? Van ahol nem tanácsos a vezetékes vizet fogyasztani, van ahol iható, de nagyon más az íze, mint amihez hozzászoktál. Mit tehetünk ilyen esetekben?

Vásárolhatsz palackos vizet vagy ásványvizet, azonban ennek beszerzése nem mindig egyszerű, nem is feltétlenül olcsó, de minimum macerás. Ha olcsón akarod beszerezni, akkor valamiféle bevásárló központból vagy diszkontból kell megvenned, ami többnyire a helyieknek épül, így rendre messze esik a turisták által látogatott helyektől. Ha be is szerezted a kellő mennyiséget, a hotelekben általában nem veszik jó néven, ha kartonszámra hordod fel a palackos vizet. Általában megjegyezik, hogy náluk is lehet vásárolni (legalább dupla áron), de minimum szúrós tekintettel néz rád a recepciós…

Egzotikusabb célországokban egyértelműen nem javasolt a vezetékes víz fogyasztása, de Európán belül is nagyon eltérhet a víz minősége a nálunk megszokottól. Sok esetben nem a kórokozóktól kell tartani, de csapból engedett víz íze, összetétele nagyon más, így gyerekeknek és érzékenyebb gyomorral megáldott felnőtteknek gondot okozhat. Vannak helyek, főként szigetek – mint például Málta – ahol nincs a föld mélyéről kinyerhető ivóvíz, hanem tengervízből sótlanítással látják el a lakosságot ivóvízzel. Az ilyen helyeken ugyan kórokozót nem találhatunk veszélyes mennyiségben az ivóvízben, azonban szokatlanul furcsa, nem ritkán fémes ízű az ivóvíz. (Málta esetében ezt jórészt a jód tartalom okozza)

Vízszűrő kulacs – tiszta ivóvíz bárhol, bármikor!

Sokat utazóknak lehet egy nagyon hasznos útitárs a Sagan Journey vízszűrős kulacs. Mielőtt a strandra vagy városnézésre indulsz nyugodtan feltöltheted a vezetékes hálózatról (vagy akár milyen természetes vízből is). A benne található speciális szűrőrendszer minden kórokozót, baktériumot, sőt a vírusokat is kiszűri belőle. Ez mellett nagyon fontos tudnod, hogy 118 féle vegyianyagot is eltávolít a vízből, többek között nehézfémeket, ólmot, higanyt, arzént és különféle petrolkémiai maradványokat is.

Na igen, de ki hiszi el, hogy mindezt kiszűri? Valóban van sok ellenőrizhetetlen minőségű víztisztító, és mivel az ember az egészségével játszik, nem szívesen hagyatkozik reklámokra. Ez teljesen jogos!

Jobb esetben egyetlen litert átszűrnek egy vízszűrőn, és annak eredménye alapján írják a csomagolásra a csodálatos eredményeket.

A Sagan egyedülálló módon teljes élettartamra teszteli a szűrőit, ami azt jelenti, hogy egy független labor munkatársai folyamatosan szűrtek kórokzóktól hemzsegő vizet a Journey szűrővel, és minden 5 gallon után mintát vettek. A mintákat bevizsgálták, így állapították meg a szűrő élettartamát is. Erről jegyzőkönyvet vettek fel, melyet te is megnézhetsz az egyes termékek adatlapján (angolul). Ezen jól nyomon követhetők a mérési adatok, és az is, hogyan lett megállapítva a szűrő élettartama.

A Sagan Journey vízszűrős kulacsot jelenleg két színben is megvásárolhatod, kékben és orchidea színben. Vidd magaddal a következő utadra, és nem lesz gondod a tiszta ivóvízre többé!

Címkézett bejegyzések:
X