Karácsonyi ajándék túrázónak

Nem is olyan régen, még a strandon süttettük a hasunkat, azután a szarvasbőgés hasított az erdő csöndjébe. Most meg már egyre inkább az a minden évben visszatérő gondolat fészkeli be magát a fejünkbe: mit vegyünk a szeretteinknek karácsonyra? Ahány ember, annyi válasz.

Ha tele van már zoknival a fiók és a nyakkendőből is meg van a teljes színskála akkor bajban vagyunk! Végignéztünk minden kirakatot és karácsonyi vásárt, mégsem találtuk meg a tökéletes ajándékot?

Ha a férjed, feleséged, párod vagy éppen fiad vagy lányod igazi outdoor fanatikus, akkor mégsem reménytelen a helyzet! Túrázóknak, horgászoknak, vadászoknak és természetjáróknak rengeteg felszerelésre van szükségük, hogy felhőtlenül élvezzék a szabadban töltött időt. Ruházat, bakancs, sátor, hálózsák, kis kés, nagy kés, pecabot – sorolhatnánk napestig. Olyan sporttárssal még sosem találkoztam, aki arra panaszkodott volna, hogy túl sok jó felszerelése van!

Nézzünk néhány karácsonyi ajándék ötletet!

Minden ember másnak és másképp örül. A megajándékozottat TE ismered a legjobban, de ha csak egy kicsit is közelebb vittünk a tökéletes karácsonyi ajándékhoz, már megérte koptatni a billentyűzetet.

Karácsonyi ajándék horgászoknak

Minden hétvégén a parton ül és hazaérve olyan fogásokról mesél, amit még te sem hiszel el? Horgászbotból, orsóból és szerelékből kis túlzással hetente dobnak piacra újabbnál is újabb, szuperebbnél is szuperebb cuccokat. Te sem tudod követni éppen mi a divat? Nyugodj meg, nem benned van a hiba! Ha ilyesmit vennél, akkor szervezz be valakit, aki tudja mire vágyik! Különben biztosan elkavarodsz a választékban.

Általában egész nap a parton van? Enni és inni mindenkinek kell! Van már egy jó gázfőzője, amin melegíti a kaját, amit te főztél neki, de morog a drága gázpalackok miatt? A Kelly Kettle kempingfőzőnek biztosan örülne! Nem kell hozzá gázpalack, bármivel megfőzheti a kávéját és teáját – amit csak a parton talál. Egy marék falevél, egy kis nád vagy gallyak – és már meleg is a leves. Ha igazán szeretnéd kényeztetni, akkor nézd meg a Kelly Kettle kit-eket! Ebben minden benne van, ami csak kellhet: edény, grillrács, bögre, tányér. Méretben horgászoknak (főleg ha haverokkal jár ki pecázni) Kelly Kettle Scout vagy Base Camp modelleket ajánljuk. És ami külön öröm: a füst a szúnyogokat is elriasztja!

Karácsonyi ajándék vadászoknak

Hétvégén és esténként mindig a lesen ül, amikor hazaér akkor pedig a puskáit tisztogatja órákig? Már fejből fújod a kalibereket? A nappalitok fala tele van aggatva trófeával? Akkor egy gímbika vadászatnak örülne Gemencen, vagy egy dámbikának Guthon. Ez talán túlzás lenne karácsonyi ajándéknak? Spórolja csak össze magának az árát! Jobb, ha nem is tudod mennyit!

Viszont karácsony után indul be igazán az apróvad szezon! Indulhat a hajtás keresztül a nádason! Oda bizony szüksége lesz egy jó gumicsizmára, különben átázik a zoknija pillanatok alatt és egész este sajnáltatni fogja magát! Vegyél neki ajándékba egy Keldun Huntsman gumicsizmát! Nagyon kényelmes és strapabíró, sokkal tartósabb a nagynevű márkáknál! Nincs az a nádas, ami kifogna rajta. Ráadásul neked sem kerül egy vagyonba! Ne is mond meg neki, hogy fele annyiba sem került annak, mint amit ő koptatott el egy év alatt!

Karácsonyi ajándék ötletek túrázóknak

Együtt túráztatok a Börzsönyben vagy a Kárpátokban ősszel? Kajak túrázni voltatok nyáron, vagy raftingoltok Szlovéniában? Vagy csak ő megy a barátaival, te inkább megnézed a fényképeket amikor hazajön? Biztosan örülne egy izlandi nagy körútnak! Vagy egy szuper túrasátornak! Ha ennyit nem szeretnél vagy tudsz rászánni a karácsonyi ajándékra, akkor van egy-két tippünk, minek örülne!

Ha utálja már cipelni a gázfőzőjét az összes palackkal árnyékolóval és edényekkel együtt, akkor nézd meg a Kelly Kettle Trekker modelljeit! Kis helyen elfér a hátizsákban, könnyű és gázpalack sem kell hozzá! Bármilyen falevéllel és gallyakkal is tüzelhet benne! Azt pedig bárhol talál! Ha kerékpárral, kajakkal, vagy más járművel mentek túrázni, akkor a Scout vagy Base Camp kempingfőzőket válaszd! Kicsit nagyobbak, de akár komolyabb főzőcskére is megfelelnek a szabadban.

Titkos tippünk a Sagan Xstream víztisztója. Ha karácsonyra megleped vele, akkor soha nem kell aggódnod, hogy szomjazni fog a vadonban. Nagyon kicsi és praktikus, akár zsebben is elfér. Minden kórokozót, baktériumot és vírust kiszűr, így nyugodtan engedheted neki, hogy bármilyen pocsolyából igyon! Amikor haza ér, nem fogsz semmilyen betegséget elkapni tőle!

Karácsonyi ajándék bozótmíveseknek

Hétvégente egy kis hátizsákkal eltűnik egyedül vagy cimborákkal az erdőben? A kertben különféle ponyvákat tesztel, hogy melyik ázik át hamarabb az esőben? Éjszaka kilopózik a teraszra és teszteli a legújabb hálózsákját? Több kése van, mint ahány éves? A cigarettát is kovakővel gyújtja meg?

Akkor egy magashegyi túlélőtúrának örülne legjobban, leginkább egy SAS kiképzőtiszt vezetésével. Ha ilyet nem tudsz vagy akarsz ajándékozni neki, akkor nézd meg a Kelly Kettle túrafőzőket.

Ha szerinted ilyet biztosan nem használna vagy tavaly már ilyet vettél neki, akkor az XStream víztisztítónak örülni fog! Bármelyik közeli posvány vizét megkóstolhatja a következő túráján! Alig pár deka és zsebre is vághatja. Minden baktériumot, vírust és kórokozót kiszűr a vízből 118 féle vegyianyag mellett! Akármilyen gusztustalan is a víz, amiből iszik, te teljesen nyugodt lehetsz! Nem fog hiányozni a munkahelyéről egy napot sem betegség miatt!

Karácsonyi ajándék ötletek preppereknek

Minden szekrény tele van konzervekkel? A pincében hordószámra gyűjti a rizst és a babot? Az esővízet a háztetőről hordóba gyűjti? Azzal kísérletezik, hogyan tudna napelemet eszkábálni a tetőre házilag? Nyugodj meg, érted teszi!

Legnagyobb örömet egy full-extrás földalatti betonbunkerrel okozhatnál neki a kert végében! Nincs kert, vagy nem szeretnéd a házatok árát egy bunkerre költeni? Akkor ajándékozz neki egy Sagan AquaBrick víztisztító rendszert! Tökéletes ajándék karácsonyra egy felkészülőnek. Ivóvízre mindenkinek szüksége van! Akármilyen koszos vizet megtisztít vele, nyugodtan megihatod te is!

118 féle vegyianyag mellett kiszűri a vírusokat, baktériumokat, még a cryptosporidiumot és giardiát is! Teljes élettartamra tesztelték laboratóriumban, így biztonságban tudhatja a családját, így téged is! Neki ennél fontosabb nincs is, hidd el!

Karácsonyi ajándékötletek világutazóknak

Folyton a neten lóg és kikészített hitelkártyával lesi a fapados ajánlatokat? Feliratkozott az összes kuponoldal hírlevelére? Egyik nap Barcelonából hív fel, másnap pedig Peruból? Akkor egy magán jetnek biztosan örülne pilótával és korlátlan üzemanyagkártyával! Ezt sajnos csak kevesek engedhetik meg maguknak.

Azonban egy Sagan Journey víztisztító kulacs minden világutazónak praktikus ajándék. Drágább, mint egy sima kulacs, azonban ezt akár egy koszos mexikói lebuj WC-jében is nyugodtan megtöltheti vízzel. A benne lévő víztisztító minden káros vegyi anyagot és kórokozót kiszűr belőle! Nem foglal nagy helyet, elfér a fedélzeti poggyászban is, városnézés során pedig a hátizsákban. Ha megszomjazik, akár a római Trevi-kút vizéből is megmerítheti a kulacsát!

Reméljük, hogy sikerült néhány karácsonyi ötletet adni! Ha valamelyikben ráismertél a tökéletes ajándékra, akkor fényképezd le és írd meg nekünk, hogy mit szólt a megajándékozott! Jó karácsonyi ajándék vadászatot kívánunk!

X