Kelly kannája – hogyan leltünk rá erre a gáz nélküli kempingfőzőre?

Az egész 2007-ben kezdődött, amikor egy írországi túra alkalmával horgászoknál megláttunk egy furcsa kis kannát, amelyben vizet forraltak az éppen esedékes teájukhoz. Szóba elegyedtünk velük, hogy megtudjuk, hogyan is működik ez a túrafőző. Mindent megtudtunk a működéséről, arról, hogy ők már 10 éve használják és nagyon szeretik. Gyakorlatilag a száraz fűtől a partra mosott száraz hínárig mindennel be tudják gyújtani. Egyszerűen elnyűhetetlen – mondták ők.

Sem gáz, sem benzin, sem alkohol nem kellett hozzá, ráadásul az Írországban nem ritka esős és szeles időben is kiválóan működött. Sőt, megmutatták, hogy ha szembe fordítják a széllel a tűztér levegő nyílását, akkor még nagyobb lánggal ég. Sosem láttunk ilyet előtte.

Ők akkor éppen tőzeggel használták, ami kicsit távolabb száradt gúlába rakva. Mindent megtudtunk tőlük, olyan lelkesen meséltek.

Csupán egy dolgot felejtettünk el megkérdezni! A kanna nevét…

Nekünk kell egy ilyen kempingfőző!

Annyira praktikus volt ez a kis kempingfőző, hogy mindenképpen akartunk egy ilyet. Miután hazaértünk Írországból lelkesen nekiálltunk keresni, honnan tudnánk ilyen kempingfőzőt rendelni.

Hitelkártya kézközelben, kereső beizzítva…

Feltúrtuk az internet legmélyebb bugyrait, de semmit nem találtunk róla. Kerestünk mindenféle dologra az interneten ami csak eszünkbe jutott. Horgászfőző, túrafőző, kempingfőző, campingfőző, ír kanna, szamovárfőző – minden létező kulcsszót beírtunk amitől eredményt reméltünk. Annyit tudtunk, hogy azok a jellegzetes akcentussal beszélő ír horgászok „my little kettle” néven illették. Tehát valami kanna, de mi neve?

Lassan beletörődtünk, hogy nekünk nem lesz ilyen…

Ez az! – Kelly Kettle – végre bemutatkozott…

Azután 2014-ben eljött a fordulat, bemutatkozott végre „őnagysága”: Kelly Kettle. Novemberi vasárnap volt, kint szakadt eső. Olyan igazi semmire sem való idő volt.

Mit tehet ilyenkor egy vérbeli „outdoor arc”? Úgy van! Leginkább semmit…

De ha már beszorult a lakásba, hát legalább tervezgeti a következő túrát, utazást, vadászatot, horgászatot. Blogokat olvas, képtárakat nézeget, illetve megnézi, hogy milyen felszerelések hiányoznak még az életéből.

Éppen egy youtube videót néztem, ahol jókötésű fiatalok raftingoltak valahol az Olasz határ közelében. A vadvízi evezés távol áll tőlem, inkább csak nézni szeretem. Viszont nagyjából a video felénél becsillant a képbe valami a parton, ami nagyon ismerős volt…

Éppen a parton, a tábori konyhában készült az ebéd! Valami fincsi instant kaja. A kedves „operatőr” ráközelített az éppen készülő instant rizottó szerűségre – gondolom, hogy megörökítse a „feledhetetlen” lakoma részleteit. És akkor az ismerős kanna mellett megláttam egy zöld zsákot, rajta a logoval: „Kelly Kettle – Outdoor Life Enjoy”.

Mai napig nem tudja a vidám kis csapat, mekkora örömöt okozott nekünk. Egy hét múlva már hozta is a futár mi kis kannánkat.

A szállítással rögtön akadt egy kis problémánk, mivel a tűztéren gyárilag elfelejtették a levegőnyílást kivágni. Írtam egy e-mailt az ügyfélszolgálatnak, hogy akkor, most mi a teendő? Az e-mailre fél óra múlva megjött a válasz, amely szerint még az nap feladnak egy cseredarabot. Két nap múlva meg is hozta a postás. Ez aztán az ügyfélszolgálat!

Kelly Kettle túrafőző Magyarországon

Annyira meglepett ez a fajta pozitív hozzáállás az ügyfélszolgálat részéről, mert valljuk be, sem magyar, sem külföldi webshopok esetén nem ehhez vagyunk hozzászokva!

Mivel azóta a Kelly Kettle kempingfőző is életünk legjobb túrafőzőjének bizonyult, megfogalmazódott, hogy egyszerűbbé tegyük az elérhetőségét másoknak is Magyarországon. Ilyen korrekt céggel érdemes hosszútávon együttműködni. A többi már történelem…

Címkézett bejegyzések:
X