Jim Kelly 1964-ben.

Kelly Kettle – a márka története

A Kelly kanna története egészen a 19. századvégi Írországig nyúlik vissza. A The Kelly Kettle Company a mai napig családi vállalkozásként működik az elbűvölő „smaragd sziget” észak-nyugati részén a Kelly fivérek, Seamus és Patrick irányításával. Ők jelenleg a negyedik generáció tagjai, akik az eredeti Kelly kanna folyamatos fejlesztésével és gyártásával foglalkoznak.

A Kelly kanna az 1890-es években

Az első kanna 1890-es években készült el a Lough Conn partján fekvő kis családi farm melléképületében Mayo megyében. Itt horgászott és halászott a fiatal Patrick Kelly (a jelenlegi cégvezető dédnagyapja). A kanna prototípusa közönséges bádogból készült el egy egész télen át tartó kísérletezés és barkácsolás után. A kempingfőző meglepően jól működött az esős és szeles éghajlaton, bár a felhasznált bádog gyenge minősége miatt viszonylag gyorsan kiégett a rendszeres használattól.

Az ifjú Patrick folyamatosan fejlesztette a kannát, azonban rá kellett jönnie, hogy jobb minőségű alapanyagot kell találnia, ha nem akar folyton új kannát készíteni magának. Kis idő múlva elkészült az első kanna rézből, amely sokkal strapabíróbbnak bizonyult. A praktikus kempingfőző híre gyorsan elterjedt a horgászok között, akik az Egyesült Királyságból érkeztek a Lough Conn partjára pisztrángot és lazacot zsákmányolni.

Kelly Kettle az 1950-es években

Patrick fia, Jim (a jelenlegi cégvezető nagyapja) Lough Conn-szerte híres és elismert hajós emberré és horgásszá vált időközben. Hírnevét főként az általa használt kanna alapozta meg, amelyben minden másnál gyorsabban lehetett vizet forralni. Jimnél mindig volt egy Kelly kanna, amikor vízre szállt halászni, vagy a parton horgászott. A praktikus kempingfőzőt ekkorra már The Kelly Kettle (Kelly kannája) néven kezdték emlegetni. Hamar ismertté vált a horgászok és a halászok körében, mint egy rendkívül gyors kempingfőző, amely az esős és szeles nyugati ír partokon is képes megbízhatóan működni.

Jim nagyon sok megrendelést kapott a kannára, azonban az üzlet még ekkor is csak egyfajta hobbiként működött. Az akkori kempingfőző 1,6 liter űrtartalmú volt, kialakítása megegyezett a mai napig kapható Base Camp alumínium kempingfőzővel.

Jim Kelly 1964-ben
Jim Kelly 1964-ben

Az 1970-es évek

A mind gyorsabbá és olcsóbbá váló utazási lehetőségek egyre több látogatót vonzottak Írországba. Elsősorban az Egyesült Királyságból és Németországból érkezett sok vendég horgász, akik hamar „belebotlottak” Kelly kannájába. Szinte kivétel nélkül egy Kelly kempingfőzővel tértek vissza hazájukba, amelynek ott is jó hasznát vették – ugyanakkor a külföldi megrendelések száma is exponenciálisan növekedett ezáltal. A horgászok mellett a túrázók, favágók, kempingezők felszerelésének is egyre inkább része lett a Kelly kanna.

A hetvenes évek vége felé Padraic Kelly (a jelenlegi cégvezető édesapja) korszerű gyártási eljárást dolgozott ki, felismerve, hogy a megnövekedett igények következtében az üzlet volumene már kinőtte a kisipari méreteket. A The Kelly Kettle Company továbbra is családi vállalkozás maradt, azonban Padraic elismertsége a horgászok és hajósok körében, valamint a kiváló minőség és ügyfélközpontúság rohamosan repítette a céget a fejlődés útján.

Az internet megérkezésével az egész világ megismerhette Kelly kannáját, így a fejlődés megállíthatatlanná vált. Folyamatosan érkeztek a megrendelések Kanadából, az Egyesült Államokból, Afrikából és Ausztráliából is.

Megjelent a mini „Trekker” kempingfőző, amely immár belefért egy kisebb hátizsákba is a túra felszerelés mellé, valamint elkezdtek kemping edényeket is gyártani.

Kelly Kettle kempingfőző – a jelen

A Kelly fivérek – Seamus és Patrick – 2005-ben vették át az üzlet irányítását korábbi banki és marketing tapasztalataikat hozva a The Kelly Kettle Company életébe. Az ügyfelek visszajelzéseit meghallgatva tökéletesítették és fejlesztették tovább a kempingfőzőket.

Megjelent a közepes méretű, 1,2 literes Scout kempingfőző alumínium és rozsdamentes változata, valamint a vásárlók igényeit követve összeállították a Kelly Kettle kempingfőző Kit-eket. A készletekben a legnépszerűbb tartozékokat egyszerűbben és olcsóbban vásárolhatják meg a Kelly kanna rajongói.

2014 nyarán megjelent a nagyon praktikus Hobo tűzhely, amellyel a kempingfőző mini tábori konyhává alakítható. Röviddel ezután mutatkozott be a kemping bögre 350 ml és 500 ml változata.

A fejlesztések lendülete a mai napig töretlen, 2016 után is izgalmas újdonságok várhatók.

Vannak dolgok, melyek sosem változnak!

A Kelly kanna anyaga és kialakítása is folyamatosan változott az idők során. A tradíció, amely szerint a Kelly kanna a legkézenfekvőbb is leggyorsabb módja a víz forralásának egy jó meleg teához, kávéhoz vagy leveshez a szabadtéri programok során – soha nem változik, mióta 1890-ben elkészült az első kanna.

A Hobo tűzhely, a grillrács, az edény készlet és a bögre megjelenésével a Kelly Kettle kempingfőző minden táborhely központi, egyben meghatározó elemévé vált. Komplett tábori konyha egyetlen kis hordozó táskában!

A legmagasabb kopár hegycsúcsok, jégmezők és sivatagok kivételével mindenhol rendelkezésre áll egy maréknyi biomassza, gallyak, tobozok, fű, szalma vagy bármi éghető szilárd anyag, amellyel üzemeltethető a kempingfőző. Nem kell többé gázpalack, benzin vagy alkohol ahhoz, hogy megfőzhessük az ételünk horgászat, vadászat, vizitúra, kerékpározás vagy éppen kempingezés közben.

A Kelly Kettle gáz nélkül használható kempingfőző egyre nagyobb szerepet kap a katasztrófa elhárítási, vészhelyzeti és túlélő felszerelések között is. A Kelly Kettle kempingfőző napjainkban már Ázsiától Dél-Amerikáig egyre népszerűbb és hozzáférhető. Európa számos országa után ma már Magyarországon is hozzájuthatsz a www.outdoor-webaruhaz.hu jóvoltából nagyon kedvező áron, gyors szállítással, 2 év jótállással és The Kelly Kettle Company filozófiájához méltó ügyfélszolgálattal.

Igazi outdoor fanatikusok fejlesztették, gyártják és szállítják outdoor fanatikusoknak – vagyis neked!

Címkézett bejegyzések:
X