Kelly Kettle Trekker túrafőző vs gázfőző – 14 napos túra költségei

Egy 14 napos túra alkalmával hasonlítottuk össze a Kelly Kettle Trekker modellt az egyik legnépszerűbb gázfőzővel, a Jetboil Zip modellel. Az összehasonlítás nem a használhatóság oldaláról történt, hanem arra voltunk kíváncsiak, milyen súlyt kell cipelni, mennyi helyet foglal a hátizsákban és milyen költségek jelentkeznek? Mindkét túrafőző méltán népszerű a hátizsákosok körében, nézzük hát mit mutatnak a számok!

Kelly Kettle Trekker túrafőző és a gázfőző előnyei

Korábban már írtunk egy postot, amelyben a különféle kempingfőzők és túrafőzők tulajdonságait, előnyeit és hátrányait összegeztük. Mindenkinek magának kell megtalálni az ideális tábori konyha kellékeit, hiszen ahány ember, ahány túra – annyiféle igény.

A Jetboil Zip is méltán népszerű, főleg a hegymászók körében. De vajon a palackokkal együtt is annyira kompakt? Bár nem mindenki vállalkozik 14 napos túrára, azonban a 14 napos túrafőző használatra számolt értékek akár horgászok, vadászok, kempingezők számára is mérvadók. Ez közel megfelel egy átlagos éves használatnak egy kempingező vagy horgász esetében is. Őket a csomagolási méret nem különösebben, a költségek viszont nagyon is érintik!

Kelly Kettle Trekker – ingyen üzemanyaggal működő túrafőző14nap-kerettel-1

Az összes Kelly Kettle túrafőző és kempingfőző, így a Trekker is természetes üzemanyaggal üzemel, azaz bármilyen éghető anyaggal használható, amit a természetben megtalálunk. Mindaz mellett, hogy környezetbarát, ez azt is jelenti, hogy nem kell gázpalackot, benzint, alkoholt magunkkal cipelni. Hosszabb túrán jelentős súlyt takarítunk meg, nem is beszélve a hátizsákban megtakarított értékes hellyel. Gázpalackok helyett csomagolhatsz élelmiszert, akár egy tartalék polárt vagy aláöltözetet. Beszélnünk kell a kiürült palackokról is! Lelkiismeretes túratársaim azt sem felejtik a természetben…

A Kelly Kettle Trekker túrafőző üzemeltetési költsége gyakorlatilag ingyenes.

Gázfőző üzemeltetési költsége

Mindenféle adat megtalálható a gázfőzők esetén arra vonatkozóan, hogy mennyi gázpalackkal érdemes kalkulálni egy fő számára naponta. A különféle ajánlások és személyes tapasztalatok alapján egy 100 grammos palack szükséges fejenként és naponta. Ennek – a cikk írásakor érvényes – átlagára 1.300 Ft palackonként. A 14 napos túra gázpalack költsége 18.200 Ft-ba került ezek alapján a Jetboil gázfőzővel. Elgondolkodtató, hogy ennyi pénzért akár meg is vásárolhatjuk a Kelly Kettle Trekker túrafőzőt!

Melyiket válasszuk?

Leginkább azt, amelyik a túrázási szokásainknak megfelel! Ha mindkettő illeszkedik a túratervbe, akkor a Kelly Kettle Trekker túrafőzővel jelentős mennyiségű pénzt és értékes helyet takaríthatunk meg a hátizsákban.

Ez is csak egy megközelítése a választásnak, de ha érzékeny vagy a pénztárcádra, akkor használd egészséggel az információkat!

X