Tábortűz – hogyan rakj öntápláló tábortüzet?

Nem csak a lustaság vehet rá bennünket, hogy megpróbáljuk automatizálni a tábortűz táplálását. Sok esetben hasznos lehet, ha olyan tábortüzet tudsz rakni, amely egész éjszakán át meleget ad, anélkül, hogy valakinek virrasztania kellene mellette.

Bob Hansler youtube csatornáján találtuk ezt az egyszerűségében is nagyszerű módszert. Egy kezdetleges támaszték segítségével, nagyjából 45 fokos szögben megtámasztott fahasábok táplálják a tüzet. A gravitációt kihasználva csúsznak lejjebb a tűz közepe felé, így akár 14 órán keresztül is életben tartható a tűz, emberi beavatkozás nélkül.

Eddig ezt a módszert nem ismertük, de a következő túránk során feltétlenül kipróbáljuk! A tűz megrakása nem tűnik ördöngösségnek, átlagos túrázási gyakorlattal te is megépítheted! Egyedüli fenntartásunk annyi, hogy ilyen szabályosan vágott, egyenes hasábokkal ritkán találkozunk az erdőben. Kíváncsiak vagyunk, hogy girbe-gurba hasábokkal is fenntartható-e az automatikus adagolás?

Amint lehetőségünk lesz rá, kipróbáljuk és beszámolunk az eredményről! Te már kipróbáltad? Írd meg nekünk tapasztalataidat!

 

Címkézett bejegyzések:
X