Vízálló táska – avagy hogyan tartsuk szárazon a holminkat?

Közel két éve teszteljük az angol OverBoard vízálló hátizsákjait és táskáit a túráink és utazásaink során. Nekünk nagyon beváltak, de vajon hol és kinek lehet hasznos egy vízálló táska vagy hátizsák?

Mostanában egyre többször kapja el az embert egy kiadós zuhé, főleg nyáron. Hogy ez a globális felmelegedés hatása, vagy valami egészen más, azt mindenki döntse el meggyőződése szerint! Egy dolog azonban biztos, annál nagyobb “gyomros” nem sok van egy túra vagy utazás során, ha csuromvizes lesz az összes holmid. Elázott kaja, szivárvány minden színében pompázó összefogott ruhák, tocsogó váltózokni… Kinek hiányzik ez?

Vízálló táskák vízi sportokhoz

Persze nem kell ahhoz még eső sem, hogy mindenünk elússzon, Aki volt már kajak túrán, az pontosan tudja hány féle módon lehet elázni! Igen, átvitt értelemben is, de az ellen csak a józan ész segít:-)

Az OverBoard gyárt kifejezetten fedélzeti táskát is, mely a kajakra vagy kenura rögzíthető. Azonban az úgynevezett vízálló zsákok is nagyon népszerűek a vízisportok szerelmesei körében. Az összes OverBoard termékre jellemző, hogy vízbe ejtve nem merül el, de a láthatósági színű táskák és zsákok külön javasoltak ebben a környezetben. Könnyű őket megtalálni, amennyiben elsodródnának a hajótól.

Vízálló hátizsák – túra vagy kirándulás, megvéd a víztől és portól

A különféle méretek segítenek abban, hogy a megfelelő hátizsákot válaszd a túrára. Nagyon kényelmes a hát és a vállpánt, így nem izzadsz meg és nem fogja vágni a vállad. Nagyon klassz a sokféle pakolózseb, és a külső hálós zseb is! A fő pakolós rész egy térből áll, ez talán szokatlan lehet a szekcionált hátizsákokhoz szokott embereknek, de könnyen átáll az ember gondolkodása a pakolás során .  Ezt tapasztalatból mondhatjuk! Cserébe mindig száraz és pormentes lesz minden felszerelésed, akár a tableted is elpakolhatod, ha már nem tudsz meglenni nélküle.

Vízálló túrazsák terepjárós túrához

Terepjárós túrán mindig a csomagtartóban lévő hely a legkevesebb. A szemre korlátlan kapacitás arra sarkallja az embert, hogy olyan dolgokat is magával vigyen, ami nélkülözhető lenne, csupán a kényelmet szolgálja. De hát miért is ne?

A tető csomagtartóra sok minden felfér! Az OverBoard kínálatából elsősorban a túrazsákok népszerűek erre a célra, mert jól pakolhatók és ár-érték arányban verhetetlenek. Ha ezekbe csomagolod a holmid, akkor sem a víz, sem a por nem juthat be, így minden fontos felszerelést úgy vehetsz ki onnan, ahogyan elcsomagoltad! A súly elosztásra viszont nagyon vigyázz! Terepen különösen oda kell figyelni arra, hogy a magasabbra került súlypont rontja az autó stabilitását! Hiába a 40 fokos engedélyezett oldaldőlés szög, ne próbáld ki vakon telepakolt tető csomagtartóval!

Vízálló táskák – csak úgy, a strandra

Strandolás közben nem az eső az első számú ellenség általában, hanem a mindenhová bejutó homok. Az OverBoard speciális zárórendszere megakadályozza, hogy szó szerint mindened ellepje a ragaszkodó homok. Ha divatosan szeretnél megjelenni a strandon, igazán trendi színekből válogathatsz!

Egyszóval érdemes erre áldoznod, ha nem akarod, hogy az eső tönkretegye a rég várt utazásod! Az OverBoard termékek nem a legolcsóbb kategóriát képviselik, cserébe nagyon megbízhatóak és tartósak, remek ár-érték arányt képviselnek. Bátran ajánljuk!

Címkézett bejegyzések:
X